28 mars 2017

Persikokaka

 

Det här behöver du till en kaka.
 
Ugn 175 grader
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 msk flagad mandel
50 g smör
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 konserverade persikor
 
Ägg och socker vispas pösigt. Rör i mjölet. Låt persikorna rinna av, dela i klyftor.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Lägg persikor i en ring runt om och några i mitten. Strö över flagad mandel. Hyvla smöret med en osthyvel och täck ytan med
de tunna skivorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter

 

27 mars 2017

Tacos Rulle

Så här kan man också servera sinTacos.


Tacorulle
4 portioner
==============
6 ägg
3 dl mandelmjöl
1 ½ msk fiberhusk
4 dl vatten
½ dl hackad persilja
1 krm salt
===========
500 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
2 msk tomatpuré
1-2 tsk tacoskrydda
salt & peppar
1 dl vatten
200 g cocktailstomater
2 dl riven ost
=======================
Ugn 200 grader
=======================
Vispa ihop ägg, mandelmjöl, fiberrusk, vatten, persilja och salt med elvisp. Låt svälla i 10 minuter.
Häll ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper och stryk ut den jämt över hela pappret. Låt stå i ugnen 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fräs färsen i smör. Pressa eller riv vitlöken och blanda ner. Smaksätt med tomatpuré, tacoskrydda, salt & peppar. Häll på vattnet och lår puttra en stund.
Ta bort den stora pannkakan från bakplåtspappret och bred ut köttfärssåsen på den.
Rulla ihop och lägg i en ugnfast form med skarven neråt.
Dela tomaterna och lägg dem runt om. Strö över den rivna osten på rullen och tomaterna och låt stå i ugnen 10 minuter.

Servera gärna med en grönsallad.

25 mars 2017

Så här gör du eget smör

 
 
Det blir gott och trevligt att ha gjort eget smör att  ställa fram på bordet.



Lycka till

Scones med Russin

 

 

 



Goda Russin Scones  som smälter i munnen och ger en inblick i en
traditionell engelsk afternoon tea!
Sconesen smakar bäst rykande varma med smör och sylt.
 
4 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1 ½ dl russin
75 g smör alt margarin
1 ägg
2 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Hacka ner smöret till en deg
Tillsätt ägg och mjölk
Forma små bullar och lägg i
muffinsformar eller i muffinspanna.
Grädda i ca 15 minuter
 
 




 

20 mars 2017

Vårens godaste kassler





Så här gör du vårens godaste kassler till 4 personer.
400 g kassler
1 msk smör eller rapsolja
Skär kasslern i skivor och stek hastigt i smör i stekpannan
Hollandaisersås
140 g smör
3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
10 dragonblad
2 msk pressad citron
Låt smöret smälta i en kastrull utan att ta färg. Låt stå tills allt det
vita sjunkit till botten
.Blanda äggulor, vinäger och dragon i en kastrull. Viska på låg värme till en fluffig kräm.
Den får inte koka! Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret(ej bottensatsen) lite i
taget. Rör tills du har en tjock sås. Det är viktigt att alla ingredienser håller
samma temperatur och att de blandas varsamt. Smaka av med salt och peppar. Droppa
i lite citronsaft lite i taget till lagom syra.
 Tillbehör
2 morötter
200 g sparris grön 
200 g gröna ärtor
Skala och skär morötterna i tunna band med potatisskalare. Skär av nedersta delen av
sparrisen. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten 5 minuter. Låt morotsbanden och
ärtorna koka med de sista 2 min. Låt rinna av ordentligt i durkslag.
Garnering
ärtskott
Servering
mandelpotatis eller delikatesspotatis



 Hejsan alla vänner och besökare! Nu  är jag tillbaka i bloggen efter ett långt uppehåll. Det känďes lite konstigt när jag hade öppnat blogg...