21 mars 2018

Glömmingetårta, större eller mindre

Min favorittårta
receptet har jag flyttat med från tidigare blogg.



OBS !!!!! Receptet är för två olika storlekar
Vispa vitorna till hårt skum, och blanda ner sockret. Bred ut marängmassan
över smeten och strö över resten av nötkärnorna.
Grädda kakan i 175 grader ca 25 minuter.
Glömmingetårta
Mindre tårta               Större tårta
50 gr smör                 100g smör
1 ¼ dl socker                 2½ dl socker
3 äggulor                  6 äggulor
¾ dl vetemjöl                    1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver                  2 tsk bakpulver
3 msk mjölk                  6 msk mjölk
          100 gr nötkärnor              100-150 g nötkärnor
Maräng:
3 äggvitor                             6 äggvitor
1 ¼ dl socker                        2½ dl socker
Fyllning:
3 dl vispgrädde                         3-4 dl vispgrädde

Rör matfett mjukt och pösigt med socker.
Tillsätt äggulorna en i taget. Rör i vetemjölet
och bakpulvret och tillsätt mjölken.

Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en liten långpanna.
Bred ut smeten på pappret och strö över hälften av de hackade
nötkärnorna.

Låt kakan svalna lite, stjälp upp den och lossa pappret, ev med hjälp av en
stekspade. Dela kakan på mitten. Lägg ena halvan på ett fat.
Vispa grädden fast, och bred den på kakan. Lägg den andra halvan över.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar