tisdag 20 mars 2018

Stekt saltsill med löksås

 
2 sillfiléer
1 dl tunn grädde
1 lök
 smör
mjöl
ägg
rivebröd
De urvattnade sillfiléerna torkas med en duk eller hushållspapper. Rullas i vetemjöl, doppas i ett uppvispat ägg och vänds därefter i rivebrödet.
 Rivebrödet klappas väl in så att det formas ett skyddande lager runt hela filén. Löken skärs i tunna skivor och steks med lite smör till guldbrun färg i en stekpanna.
 När löken är färdig, tas den ur pannan och filéerna bryns hastigt på båda sidor, varefter de läggs upp på ett serveringsfat eller en eldfast form.
 Löken läggs tillbaka i pannan, får fräsa ett ögonblick, vartefter grädden hälls i. Det hela får koka några minuter och slås därefter över sillfiléerna, som serveras med skalpotatis eller ugnsbakad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar