12 april 2018

Bikarbonat eller Bakpulver

Vad är det för skillnad?  Egentligen ingen..
1 tsk  Bikarbonat motsvarar 2 tsk Bakpulver.
Om det står Bikarbonat i något recept man skall baka, kan man lika gärna ta Bakpulver om degen innehåller någon syra, som t ex filmjölk eller citron.
 
Och varför skriver jag om detta... Jo, därför att jag fick höra något av min hårfrissa senaste besöket.
Hon dricker varje dag 1 glas vatten blandat med 1 tsk bakpulver för att syresätta blodet. Det har visat sig att vi andas fel ibland. Man skall ta djupa andetag ofta under dagen, just för att syresätta blodet. Jobbar man och blir stressad, glöms ofta detta bort. Den person som tipsade min frissa, påstod också att det hjälper vid hosta.


Nästa tips jag hört om  Bakpulver är att det skall fungera som rengöring av kaffebryggare och perkolator. Jag brukar göra rent min perkolator med maskindiskpulver, det fungerar bra.
Men idag testar jag med Bakpulver, och skall vilken resultat det ger. Tog 2 tsk och vatten, sedan fick det koka runt några gånger innan jag stängde av strömmen och låter kaffebryggaren stå ett tag.
 


6 kommentarer:

 1. Bra att veta ,-)
  Andas fel gör jag nog hela tiden....läser om det lite då o då tänker att jag ska börja andas djupare gör det några minuter sen faller det bort igen!
  Får nu skärpa till mig ,-)
  Tack för bra tips.
  En härlig Helg hoppas jag du får
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är utbrändheten som göra att många andas fel. Vi har för bråttom jämt istället för att ta det lite lugnare.
   Bättre sent än aldrig att tänka om😉
   Ha det så fint!
   Kramisar❤❤❤

   Radera
 2. Man kan alltid prova, men jag vet om jag skulle ta bakpulver eller bikarbonat varje dag så skulle jag få ont i magen istället. Annars är bakpulver bra till mycket, bl.a om något är fastbränt i en kastrull t.ex. Ska också prova bakpulvret i bryggaren.
  Morgonkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får ut och andas frisk luft istället👌 och använda bakpulvret till annat.
   Ha en fin lördag!
   Kram

   Radera
 3. Jag skulle inte kunna ta det skull få ont i magen. Jag tycker nog att jag gör djupa andetag då jag är ute går kommer automatiskt.
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen! Då funkar det för dig😉
   Kramis

   Radera