söndag 1 april 2018

Svårskalade ägg, testa knepet.

Om dina kokta ägg är svårskalade kan pH-värdet spela in.
Äggvitor har en naturligt lågt pH-värde, vilket får dem att hålla fast mer i skalet.
Genom att tillsätta 1 tesked bakpulver/bikarbonat när du kokar ägg i kastrullen, så höjs alkalinitet och pH-värde – vilket gör dina ägg mer lättskalade.

6 kommentarer:

  1. Ett tips jag aldrig hört förut, det tackar jag för! ,-))
    Carlzon var ju jättefin ,-)
    Ha en finfin dag
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara att ta till sig och testa👍
      Carlzon är en jättefin och söt katt.
      Ha en fin dag!
      Kramisar❤❤❤

      Radera
  2. Tack för tipset. ha det så fint! /Elisabeth

    SvaraRadera
  3. Bra tipp initierad svårskalat.

    Kramar💝

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra med tips ibland👌
      Bara att testa.
      Kramis❤

      Radera