onsdag 30 maj 2018

Choklad kladdkaka med hallon

Choklad kladdkaka med hallon.

12–14 bitar
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ¾ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
1 dl hallon, frysta
1–2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning
Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.Häll smeten i en smord och bröad form, 22–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 17–20 min.
 Låt den svalna i formen.  Vispa grädden och spritsa en kant runt den kalla kakan innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar