onsdag 30 maj 2018

Kladdkaka med Toscaglasyr

Vaniljkladdkaka
150 g smör
3 dl socker
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1 nypa salt
1½ dl marsanpulver för kallvispad vaniljsås
 
Toscaglasyr
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 nypa salt
150 g hackad mandel/mandelspån (eller hackade valfria osaltade favoritnötter)
 
ugn 180 grader
Smält smöret och låt det svalna (annars kan äggen koagulera)
Tillsätt ägg , socker i smöret och blanda ordentligt.
Tillsätt mjöl, salt.
Häll i marsanpulvret och rör ihop allt till en smet. Häll smeten i en smord och bröad
springform, ca 20 cm i diameter. Grädda kaka mitt i ugnen i ca 14 - 16 minuter, eller tills
kanterna börjar stelna, men den fortfarande dallrar lite i mitten.
Ta ut och låt kakan svalna i formen.
 
Toscasmeten
Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning till allt
blandat sig och tjocknat.
Häll toscasmeten över kakan och bred ut den. Flytta upp gallret i ugnen och höj temperaturen till 200 grader.
Grädda ytterligare ca 5 minuter tills glasyren fått färg.

2 kommentarer:

  1. Så smarrigt! Bara ett måste att fixa till. Här skrivit av receptet.
    Tack!

    SvaraRadera