31 januari 2019

Hade jag vetat .....

hur skönt det känns och hur det  underlättar, hade jag tagit städhjälp tidigare. Skönt att få allt städat på en gång. Jag har haft svårt att ta hjälp, tillhör den generationen där man skall klara allt själv. Nu är det bara att acceptera att kroppen vill ha lite hjälp. Stora muskel på mitt högra ben är inte OK. Jag har testat med akupunktur hos några naprapater. Det mjukade upp muskeln, men besvären kommer tillbaka igen☹
Det är tråkigt att de inte forskar mer om fibromyalgi. Det är så många som lider av denna diagnos, och det finns tydligen ingenstans att få hjälp. Jag har sökt massor på nätet, men tyvärr inte hittat något. Behandling med ultraljud har hjälp mig tidigare i många år, men tyvärr har de flesta sjukgymnaster gjort sig av med dessa apparater och använder Lazer. Vet inte om Lazer går ner på djupet som ultraljudet gjorde. Det finns en inflammation i triggerpunkten när besvären kommer och det är just den, man skall komma åt. Jag hittade en sjukgymnast som hade sin apparaten kvar, bokade tid. När vi skulle börja behandlingen, fungerade inte maskinen☹ Det blev en undersökning istället och även här fick jag besked att det inte är höft fel, är mjuk och rörlig i leden. Det är bara att kämpa på med kryckan, vill inte ramla om benet vikar sig.

Vet någon var jag kan hitta behandling med ultraljud, tar jag tacksamt emot detta. Finns en kontaktruta på hemsidan.

30 januari 2019

Min dag idag🎂🎵

Nu är jag ett år äldre igen, Vet inte ifall det är något att fira, men har blivit det i alla fall😉 Har sovit dåligt i natt☹ känner mig lite avslagen idag. Sonen kom med Prinsesstårta och choklad från Ejes chokladfabrik. Blev gofika en stund innan sonen skulle vidare👌
Familjechatten har gått varm idag, brukar göra det när något händer i familjen. Chatten är toppen, sprider samma information snabbt till alla. Det plingar till i mobilen när det händer något. Senaste plinget kom från mitt barnbarn och barnbarnsbarn som grattade gammelfarmor😍
 

Önskar alla besökare en trevlig kväll!

Marmor

 


29 januari 2019

Halloumi Carbonara

4 portioner / 30 minuter
 
400 g spaghetti
200 g halloumi
1 msk rapsolja
1 stor riven vitlök
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl riven parmesan
2 krm salt
½ tsk svartpeppar
½ dl hackad persilja
 
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet.
Skär halloumin i små tärningar. Stek i oljan tills den är gyllene.
Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
Vispa ihop kokvattnet med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Häll ner Hallouminfräset tillsammans med pastan  och värm på svag värme under omrörning någon minut.
Strö över persilja och servera direkt

28 januari 2019

Måndag igen!

Veckan går fort!
 Idag har vi varit hundvakt till lilla Morris, det gick jättebra👌
Gubben och jag  har haft tvättstugan, Morris har fått vara med oss. Det var en ny upplevelse för honom. Nu är han hemma hos familj igen och kommer säkert sov gott efter dagens upplevelse😉
Vi har fått snö i natt, blev väckt av snöröjningen i morse☹ Tur i alla fall jag slipper skotta snö nu när vi inte längre bor i ville eller har landet kvar.

Ha en trevlig kväll!

Marmor

 
 


27 januari 2019

Vintermössan har kommit fram!

Idag kommer lilla  Morris på besök med matte.
 
Igår var Doris och 3 barnbarn på fikabesök
 . Det blev mysiga timmar tillsammans. Bl a installerade vi  App-TV. Har haft den liggande i en låda flera år, men nu skall den få jobba😉 
 Jag ser ofta på SVT Play, det går inte att plocka ner den appen till Samsungs smart tv.
SVT Play finns förinstallerad på App TV. Nu är det toppen kommer direkt in via Appen 👌 Har blev tipsad om serien, Hemma igen, som finns att se på SVT Play säsong 1 t o m 3. Kan verkligen rekommendera serien.
 


26 januari 2019

Lördag och mysigt besök!

Idag får vi besök av Doris och hennes " små mattar och lillhusse "👌 Så mysigt när de kommer och " hänger med oss " några timmar. 3 av våra barnbarn. Får se ifall det blir våfflor på bordet när de kommer eller fikabröd.
Solen skiner👏 En mysig vinterdag med lite kyla och snö, men inte på gator eller trottoarer.
 

Ha en fin lördag!

Marmor

 
 


25 januari 2019

Nu kan vi göra ☃

Godmiddag!
Idag snöar det för full i Stockholms innerstad, gäller att hålla sig inomhus tills de har plogat trottoarerna. Det ligger kvar lite is under nysnön, halkrisken är stor.
Nu rullas det snögubbar för fullt på gården.
Igår var det städdag och i förgår tvättdag, så dagen får vara en slappar och bakdag👌

Fortsatt trevlig dag!

Marmor

 

22 januari 2019

Ibland blir dagarna inte som planerat..

Började dagen med fika och dusch. Sedan ett samtal till ICA kundtjänst. Jag köpte köttfärs den 18 jan med senaste förbrukningsdag 24 jan. Den 20 skulle jag använda den, såg inte fräsch ut👎fotade paketet fram och baksida, och lät den vara kvar oöppnad i kylen. Hade tänkt gå till affären med paketet, men tänkte det är bäst att ringa först och berätta, ifall det skulle vara fel på hela den sändningens leveransen. Det hade inte kommit in någon klagan tidigare. Kan vara att packningsmaskinerna inte har funderar ordentligt, så det kommit in luft. Jag fick lämna alla uppgifter som fanns på paketets fram och baksida så de kunde meddela leverantören att kolla över sina maskiner. Tur jag hade behållit paketet i kylen👌 ICA kommer att ersätta mig, så allt är OK nu!
=============
Ett inbokat besök på VC nu på förmiddagen höll jag på att missa. BRF byter mattor på våningsplanen.  Idag var det vårat plan på tur. Jag hörde dem ute i trapphuset och blev lite stressad. Jag skulle iväg om en lite stund och var tvungen att ta mig till hissen. Nu löste det sig så jag kunde åka och hann till min bokade tid. Informationen som kom med kallelsen till VC hade inte rätt information. Jag följde vad som stod och fick vänta länge på att få komma in. VC hade missat skriva att jag skulle anmäla mig i receptionen. De hade skrivit att jag inte skulle anmäla mig☹
Tur att den jag väntade gick ut och kollade efter ett tag.
 

Trevlig fortsättning på dagen!

Marmor

21 januari 2019

Nytt djursjukhus öppnar på Södermalm

Den 28 januari 2018 öppna ett djursjukhus på Södermalm. Södermalms Veterinärklinik, adress Bondegatan 38 i närheten av Medborgarplatsen enligt tidningen Södermalmsnytt nr 3.
 Mer utförligt finns att läsa på  www.södermalmsnytt.se 
 
 
 

20 januari 2019

Det blev Söndagsbesök istället👌

Idag kom Doris och husse på morgonfika.
D lika glad som vanligt, och vi likaså att träffa henne och husse👌
Doris fick stanna kvar här några dagar, så mysigt. Det blev en långpromenad på flera timmar med farfar efter Årstaviken och sedan en runda på Södermalm.
 Efter lite lunch och lek, sover D gott nu 😴
Igår var också en mysig dag. Mobilen ringde. Hej farmor, hur mår du och vad gör du? Det var ett av barnbarnen som ringde. Jag komma och fika om en stund, tar med semlor.
Det blev trevliga timmar tillsammans, bland annat knäckte vi ett TV-problem som tog några timmar.

Önskar alla en trevlig fortsättning på  dagen!¨

Marmor

19 januari 2019

Trevligt lördagsbesök



Idag kanske Doris och husse kommer och hälsar på. Så mysigt när de kommer, saknar D och hennes nospussar.
Ett barnbarn är på väg hit med en stor kartong, tror att det är semlor till fikat😉
Här är det grått och kallt idag. Snön är borta, finna bara lite is på trottoarerna kvar. Läst idag att det kommer bli en kall och lång vinter med mycket snö. Snön kommet som mest i februari, får se ifall denna danska prognos stämmer.

Ha en fin lördag!

Marmor 



17 januari 2019

Oj, vad jobbigt säger M..... men roligt!

 
Det gäller att kämpa på👌 annars lär man sig inget, säger Morris😍
Nu har Matte varit och handlat en likadan som Marmor har hemma hos sig. Nu får jag Morris
och Doris dela på Marmors när vi är där hälsar på👌
 
========
Snön som föll igår, försvann lika fort igen. Det snöade flera timmar, så vitt och fint. Sedan kom
det regn i flera timmar😯 Nu är det bara blask och grått ute.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Marmor

16 januari 2019

Idag är det kyligt!

God morgon!

Roligt att just du tittar in!
 
Känns att vintern nalkas även här. I morse visade termometern på - 11 grader☹
En tröst i alla fall, vi har fortfarande snöfritt i stan.
 

God eftermiddag!

Jag skulle inte skrivit att vi har snöfritt, för det gäller inte nu på eftermiddagen. Det har varit en kluven dag, blev ett uppdelat blogginlägg. Just nu faller mycket snö, vitt och fint blir det, och säkert mycket halt.
Snart är det dags att börja med middagen. I kväll  blir Spagetti Carbonara, mums👌

Ha en fin kväll!

Marmor

15 januari 2019

Julat klart🤶

Nu har jag och gubben julat klart för denna gång🤶🎅
Det blir så tomt när adventsljusstakarna plockas bort från fönstren😯 Imorgon är det bortglömt.
Jobbigt med gråvädret som vi har just nu. Solen gjorde sina försök på förmiddagen, men inga långa stunder.
Vi skall få ny golvmatta på alla våningsplan i huset. Idag har de slipat betonggolvet utanför vår dörr så mattläggarna kommer nog snart. Skall bli spännande att se vilken färg föreningen valt på mattan.
Det var en slump att vi fick veta att ny matta skall komma. Det var ett fasligt oväsen i huset, vi trodde det var vägarbete i Söderledstunneln. Efter ett tag så framkom det att det var golvmattor och golvslipning i porten bredvid. Vi trodde att det var alla golven i en bostad som nyss sålts. men det var på trappavsatserna. Företaget hade glömt att informera om sitt arbete, något som vi alltid är noga med att informera om.
Nu gör sig "fikatarmen" påmind☕🍮

Ha en fortsatt fin dag!

Marmor



13 januari 2019

Årets första Semla

En slappar söndag har varit skönt. Inget som lockade utanför fönstren, såg bara allmänt ruggigt ut.
Igår var Morris på besök. Han är fortfarande som en duracellkanin. Skuttar fort fram på alla fyra benen, när han tycker det går för sakta framåt 🙂
 Han är väldigt lättlärd och kan många kommandon redan, tränas lite varje dag.
I kväll blir det TV, Så skall det Låta börja igen, Ett trevligt underhållningsprogram.
Jag har även testat årets semla från Gunnarssons konditori, supergod som vanligt👌

Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Marmor

12 januari 2019

Morris på besök

Nu har jag blivit en större kille😉
Några hekto mer i vikt och flera veckor i ålder. Jag är en härlig lite kille med mycket spring i benen.
När jag har väldigt bråttom, skuttar jag fram som " Lille Skutt "😀

============
Dagarna går så fort, hinner knappt med bloggen😯 Kanske beror det på att jag sover för längre på mornarna ☺

Ha en fin lördag!

Marmor




8 januari 2019

Fööör tidigt!

God morgon!

Fikade morgonfika 04.25. Det gick inte att somna om 😴 Jag tycker hela natten varit orolig. Kanske en  förkylning på gång, då brukar jag sova oroligt. Lite piggare blev jag efter morgonduschen👌 Får ta en siesta framåt dagen och läsa Keplers nya bok Lazarus. Gillar Keplers böcker, alltid väldigt spännande och välskrivna.
Här vi grått och dimmigt väder, inget som lockar mig ut precis, så en siesta passar bra😉

Ha en fin dag!

Marmor

 


7 januari 2019

Nu väntar vi igen på ett

oväder i form av  snö och kraftig blåst😯 Nu är nog vintern på väg i alla fall.
Det märks idag att vardagen är tillbaka. Biltrafiken har ökat och fler cyklister på gatorna.
Idag är agendan tom för mig, bara gubben som har ett inbokat möte på eftermiddagen. Jag skall fixa
Biff Stroganoff på 1 kg lövbiff, som skall frysas in.
 Gillar att ha färdig mat och bara värma när det är dags att äta👌 Köpte 2 stora paket med lövbiff, ett ligger fryst och får vänta tills nästa Biff Stroganoff omgång🙂
Jag skall även fixa en Janssons Frestelse under dagen, Något som jag och gubben gillar som lunchrätt.
 

Önskar alla en trevlig dag och välkommen åter!

Marmor

 


6 januari 2019

Snöfri Trettondag

Skönt att vi fortfarande har snöfritt på gator och trottoarer. Men det gäller ändå att ta det försiktig + och - grader om vart annat kan ge lite ishalka😯
I morgon är det vardag igen och många börjar jobba. Hörde att det finns många som fortfarande är utan el. Många äldre och sjuka har varit utan larm, det känns inte bra. Det är inte första gången vi har storm i landet. Konstigt att man inte har en beredskap klar, när man vet att ett oväder kommer.
Hoppas på bättre planering vid nästa inkommande storm👌
 
Nu blir det en TV-stund innan det är dags för nattens skönhetssömn😉
 

Ha en fin kväll !

Marmor

 

5 januari 2019

Det var länge sedan jag fixade i PS.

Det tog några timmar att komma igång efter ett långa uppehåll med mitt gamla ( PS ) Photoshop. Jag har det inte installerat det på min senaste dator, utan tänkt vänta tills det är dags med en ny dator och då köpa ett nytt PS-program.
Jag tycker det är roligt att göra egna rörliga bilder till hemsidan. Idag blev det några bakgrunder 😉
Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag var uppe tidigt och skickade ett grattis till äldsta sonen som har födelsedag idag. De är förkylda i familjen så vi håller oss borta tv, det räcker med de vi redan haft.
till dig
 
Skickar en "nospuss" till 🐶 Doris som inte mår så bra i magen Krya på dig
 

Ha en fin lördagskväll !

Marmor

4 januari 2019

Dagens shoppingrunda

På förmiddagen åkte jag och gubben till Länna och shoppade.. Jag gillar Rustas hårschampo som finns på 1 liters pumpflaskor. Schampot innehåller mandel och andra naturprodukter som är bra för miljön. Köpte även duschtvål 1 liters pumpflaska, samt hårbalsam i samma märke.
De blev lite annat smått som ramlade ner i korgen. Bl a köpte jag garn, blev helt plötsligt sugen på att sticka😮😀
Sedan bar det iväg till Citygross för helghandling. De hade fin Hummer till bra pris. Jag gillar hummersås till pasta, får bli i veckan som kommer.
 De hade även bra pris på svensk lövbiff 149:-/kg. Köpte drygt 1½ kg.
 Jag skall göra Biff Stroganoff och frysa in. Toppen att bara plocka fram och värma med kokt ris till👌
Innan vi landat i garaget med bilen, passade vi på att hämta den tvätt som vi lämnat bort och fått tvättad.
 

3 januari 2019

Solsken idag

Det är så härligt med solsken, det blir så ljust och härligt!
Några vardagar innan nästa helgafton kommer, känns skönt. Efter trettonhelgen blir det vardag igen och man får vila upp sig😉
Jag hoppas att alla som haft strömavbrott har fått tillbaka sin el. Jobbigt när bl a  kyl och frys blir strömlösa. Tur att det varit så pass kallt att man kunnat ställa ut sina varor.
Idag är jag sugen på Pannbiff med löksås efter all jul och nyårsmat. Husmanskost är något jag gillar. Det finns recept på hemsidan under Marmors´s recept/ husmanskost, som kanske faller dig i smaken.
Tiden går fort, vårt barnbarnsbarn är nu 3 veckor. Han är så fin och söt med mörkt
 

Ha en fin dag!

Marmor



2 januari 2019

Håll hårt i hatten!

 photo 008boyandgirltogether99.gif
Idag får vi hålla hårt i hatten. Det blåser fortfarande och väldigt kyligt i luften. Det har blåst hårt i natt. Vaknade av att det hördes i våra ventiler från ventilationssystemet. Några snöfall kom det
 också i natt.
Idag är det tvättdag. Det var mycket tvätt efter jul och nyår, så det mesta lämnade jag bort för tvätt. Veckotvätten fixar jag själv i tvättstugan. Har nu bestämt att fortsättningsvis lämna bort all
 tung tvätt,t som lakan och annan tvätt som skall manglas och strykas.

Ha en fin dag!

Marmor
 
 

1 januari 2019

1 Januari 2019

Nu har vi ett nytt år! Vi får hoppas att  2019 kommer att bli ett bra år för oss alla.
Jag och gubben hade en lugn Nyårsafton. Kollade på Jill Johnsson jazzkonsert, hon är toppen👌
Det verkar ha varit en lugn nyårsnatt eller så har journalisterna inte vaknat ännu😉 Det var tomt på nyhetsinlägg i morse. Jag tycker att det var mindre med smällar i stan under gårdagen, toppen för   djur🐶
Här är det + 6 grader ute, varmt för årstiden. Det varnas för kraftig blåst framåt eftermiddagen. Kan blåsa uppemot 25 sekundmeter, får hoppas de har fel i prognosen.
Idag skall jag bara mysa, vila och ha det skönt och ladda inför morgondagens tvättdag, som kommer att bli längre än vanligt.

Ha en trevlig Nyårsdag!

Marmor

 Hejsan alla vänner och besökare! Nu  är jag tillbaka i bloggen efter ett långt uppehåll. Det känďes lite konstigt när jag hade öppnat blogg...