Hastbullar. Snabbt och enkelt.

20 stycken
 
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1½ dl strösocker
7½ dl vetemjöl
150 g smör,  rumstemp
3½ dl filmjölk
Fyllning
50 g smör rumstemp
½ dl strösocker
2 tsk mald kanel
Garnering
1 ägg
pärlsocker
Sätt ugnen på 250 grader
Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna och  tillsätt filmjölk. Fördela degen i 20 muffinsformar.
Fyllning
Blanda ihop, gör ett hål i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i ugnen 11-13 minuter och låt svalna på ett galler under bakduk 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är jag här igen👏

Hejsan! Nu har jag piggat på mig igen. Inte helt Ok, men betydligt bättre. Det var några månader sedan jag skrev i bloggen.  Det känns som j...