Apelsincurd

 
ca 3 dl tid 60 minuter
 
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk finrivet apelsinskal
1½ dl strösocker
4 äggulor
75 g smör
 
Koka upp juice, skal och socker i en kastrull. Vispa ihop äggulorna i en bunke, vispa ner den varma juicen och häll tillbaka i kastrullen.
Sjud krämen tills den tjocknar. Ta från värmen och klicka i smöret. Rör till en slät kräm och sila genom en finmaskig sil. Häll upp på en väl rengjord burk och låt svalna.
Förvara i kylen. Den håller ca 1-2 veckor
Tips
 Frys in äggvitorna och spara till nästa gång du skall göra maräng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 Hejsan alla vänner och besökare! Nu  är jag tillbaka i bloggen efter ett långt uppehåll. Det känďes lite konstigt när jag hade öppnat blogg...