12–14 bitar
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ¾ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
2 ¾ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
Garnering
1 dl hallon, frysta
1 dl hallon, frysta
1–2 dl vispgrädde
Smält smöret i en kastrull.
Stäng av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning
Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.Häll smeten i en
smord och bröad form, 22–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 17–20 min.
Låt den svalna i formen.
Vispa grädden och spritsa en kant runt den kalla kakan innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar