3 ägg
1½ dl socker
½ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Nougat
1 dl socker
½ dl finhackad mandel
Fyllning
75 g smör
½ dl florsocker
1 äggula
Börja med nougaten. Smält sockret i en torr stekpanna under omrörning.
Lägg i mandeln och häll upp massan genast på bakplåtspapper och bred
ut den. Låt den stelna.
ut den. Låt den stelna.
Lossa nougaten och krossa den i en mortel eller
med brödkaveln.
med brödkaveln.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman potatismjöl, kakao
och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten.
och bakpulver och rör ner detta i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna, ca 30x40, klädd med bakplåtspapper och bred
ut den jämnt över pappret.
ut den jämnt över pappret.
Grädda kakan i 250 grader ca 5 minuter.
Stjälp upp den på sockrat papper.
Stjälp upp den på sockrat papper.
Rör smöret eller margarinet med florsockret smidigt. Tillsätt äggulan
och den krossade nougaten och rör om. Bred krämen över den kalla kakan
och rulla ihop den.
och den krossade nougaten och rör om. Bred krämen över den kalla kakan
och rulla ihop den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar