Kanelbulleäppelpaj
Ingredienser
2 färdigkavlade pajdegar (cirka 40x40 cm)
25 g smör
4 tsk kanel
6-8 granny smith-äpplen
2 dl socker
1 tsk kanel
3 msk mjöl
Ägg
Pärlsocker
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Rulla ut pajdegen. Pensla ut smör och strö över kanel. Rulla ihop degen och skär ut cirka 1 centimeter tjocka skivor. Gör samma sak med den andra smördegen.
- Lägg hälften av bullarna i en smord paj fat (gärna med höga kanter). Knåda och tryck ut bullarna tills de formar en hel deg. Pensla med ägg och ställ åt sidan.
- Skala och skiva äpplena. Blanda samman med socker, kanel och mjöl. Lägg sedan i den förberedda pajskålen.
- Lägg resterande bullar i en cirkel mellan två lager bakplåtspapper. Knåda ut degen tills den är cirka ½ cm tjock. Lägg sedan på toppen av pajen. Skär bort eventuella delar som inte får plats.
- Pensla toppen med ägg och strö över pärlsocker. Grädda pajen i ugnen i cirka 45 min till gyllenbrun färg.
- Servera med glass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar