Kladdkaka med Dulce de Leche

10-12 bitar
 
Ingredienser
100 g smör
200 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1½ dl vetemjöl
1 krm flingsalt
2 ägg
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal
smör och riven kokos till
formen

Kolafrosting
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
½ dl duice de leche  eller
karamelliserad mjölk
 
 Topping
½ dl duice de leche eller
karamelliserad mjölk
½ dl rostade kokoschips
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta från värmen. Rör ner 100g av chokladen.
Blanda ner socker, sirap, mjöl, salt och sist äggen, ett i taget. Rör ner citronjuice och skal
och rör till en jämn smet.
Smörj en form med löstagbara kant, ca 23 cm i diameter, med smör och bröa med kokos. Häll smeten i formen och toppa med resterande choklad. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter
Kolafrosting
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt färskost och duice de leche och vispa ytterligare några minuter. Bred frostingen på den kalla kakan och ringla över duice de leche.
Toppa med kokoschips.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är jag här igen👏

Hejsan! Nu har jag piggat på mig igen. Inte helt Ok, men betydligt bättre. Det var några månader sedan jag skrev i bloggen.  Det känns som j...