10-12 bitar
Ingredienser
100 g smör
200 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1½ dl vetemjöl
1 krm flingsalt
2 ägg
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal
smör och riven kokos till
formen
Kolafrosting
Kolafrosting
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
½ dl duice de leche eller
karamelliserad mjölk
Topping
½ dl duice de leche eller
karamelliserad mjölk
½ dl rostade kokoschips
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ta från värmen. Rör ner 100g av chokladen.
Blanda ner socker, sirap, mjöl, salt och sist äggen, ett i taget. Rör ner citronjuice och skal
och rör till en jämn smet.
Smörj en form med löstagbara kant, ca 23 cm i diameter, med smör och bröa med kokos. Häll smeten i formen och toppa med resterande choklad. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter
Kolafrosting
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt färskost och duice de leche och vispa ytterligare några minuter. Bred frostingen på den kalla kakan och ringla över duice de leche.
Toppa med kokoschips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar