ca 25 st
500 g färs av valfri sort (veggofärs funkar alldeles utmärkt)
50 g glasnudlar
1 msk vegetabilisk olja
1 klyfta vitkål (ca 400 g), strimlad
2 medelstora morötter, rivna på grova sidan av rivjärnet
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 salladslökar, finhackade
1 msk färsk ingefära, hackad
1 msk ostronsås eller vegetarisk champinjon soja (se bild)
1 msk soja
Salt och peppar efter smak
1 paket vårrullar mellanstorlek ( färdiga degbladsark)
Smet att fästa vårrullarna med:
2 matskedar mjöl
2 msk kallt vatten
Pensling:
Vegetabilisk olja (tex rapsolja)
Gör såhär:
Koka
upp glasnudlar enligt anvisning på förpackning, sila av och klipp
nudlarna med en kökssax i kortare strimlor, ställ åt sidan.
Hetta
upp olja en stor wookpanna eller en stekpanna.. Fräs färsen tills den
får färg. Tillsätt kål, morötter och stek en stund tills de mjuknar, ca
5-6 minuter. Vänd i glasnudlar, salladslök, vitlök, ingefära, soja, salt
och peppar. Fräs i 30 sekunder och ställ sedan åt sidan. Låt fyllningen
kallna helt innan du fyller vårrullarna.
Värm
ugnen till 200°. Ta ett ark vårrullepapper (täck de andra så de inte
torkar ut) och lägg ca 1 msk fyllning på, inte riktigt i mitten av
pappret Rulla till mitten och vik in kanterna.
Blanda
alla ingredienser till smeten som ska hjälpa vårrullarna att fästa.
Pensla med smeten längst upp och stäng ihop vårrullen. Lägg på en plåt
med bakplåtspapper med skarven nedåt, ställ inte dem allt för tätt ihop.
Pensla vårrullarna med olja och baka mitt i ugnen i ca 10-15 min.
Öppna sedan luckan och vänd på dem och baka i ytterligare ca 10-15 min.
Du kan frysa in vårrullarna, de håller sig i frysen upp till 3
månader, bara att ta ut och värma i ugnen eller micron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar