för 4 personer
6-8 ur vattnade salta sillfiléer
½ dl vetemjöl
2-3 ägg
ströbröd
2-3 små gula lökar
3 dl vispgrädde
smör till stekning
salt, peppar
Låt sillfiléerna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i vetemjöl och skaka försiktigt bort överflödigt
mjöl. Doppa dem i lätt uppvispat ägg och vänd i generöst med ströbröd. " Klappa in " ströbrödet så
att det verkligen fäster.
Skala, dela och strimla löken. Fräs den mjukt i 2 msk smör på medelvärme. Häll på grädde och låt koka ihop till en simmig sås. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Stek filéerna hastigt i en het panna i rikligt med smör. Stek, ev i omgångar, och lägg över på ett serveringsfat. Skeda upp den gräddkokta löken och lägg bredvid.
Servera med skalpotatis och garnera med dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar