Klassisk stekt salt sill med lök

för 4 personer
6-8 ur vattnade salta sillfiléer
½ dl vetemjöl
2-3 ägg
ströbröd
2-3 små gula lökar
3 dl vispgrädde
smör till stekning
salt, peppar
 
Låt sillfiléerna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i vetemjöl och skaka försiktigt bort överflödigt
mjöl. Doppa dem i lätt uppvispat ägg och vänd i generöst med ströbröd. " Klappa in " ströbrödet så
att det verkligen fäster.
Skala, dela och strimla löken. Fräs den mjukt i 2 msk smör på medelvärme. Häll på grädde och låt koka ihop till en simmig sås. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Stek filéerna hastigt i en het panna i rikligt med smör. Stek, ev i omgångar, och lägg över på ett serveringsfat. Skeda upp den gräddkokta löken och lägg bredvid.
Servera med skalpotatis och garnera med dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...