Köttbullar för alla

för 10 personer
Sätt ugnen på 200 grader
Skölj av 1 burk kikärtor (400 g). Skala och skär 2 gula lökar i stora bitar. Mixa kikärter , lök, 2 msk senap, 2 tsk flytande honung, 2 ½ tsk örtsalt, 3 krm svartpeppar och 3 krm vitpeppar till en slät smet i matberedaren.
Blanda smeten med 1 kg nötfärs och forma små köttbullar . Smörj en långpanna ned rapsolja. Lägg i bullarna tätt i långpannan. Ställ in i ugnen i 25 minuter. Skaka pannan försiktigt efter 10 minuter och några gånger till, så att köttbullarna får färg runt om.
Styckefrys gärna bullarna och ta fram lagom antal när middagen skall fixas.

2 kommentarer:

  1. Har aldrig smakat med kikärtor i köttfärssmeten. Låter otroligt gott, så detta recept ska jag pröva göra. Tack för tipset. Lappland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du testar receptet👍
      Hoppas du tycker det smakar bra.
      Ha en fin dag!
      Vårvärmen här i södern.

      Radera

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...