för 10 personer
Sätt ugnen på 200 grader
Skölj av 1 burk kikärtor (400 g). Skala och skär 2 gula lökar i stora bitar. Mixa kikärter , lök, 2 msk senap, 2 tsk flytande honung, 2 ½ tsk örtsalt, 3 krm svartpeppar och 3 krm vitpeppar till en slät smet i matberedaren.
Blanda smeten med 1 kg nötfärs och forma små köttbullar . Smörj en långpanna ned rapsolja. Lägg i bullarna tätt i långpannan. Ställ in i ugnen i 25 minuter. Skaka pannan försiktigt efter 10 minuter och några gånger till, så att köttbullarna får färg runt om.
Styckefrys gärna bullarna och ta fram lagom antal när middagen skall fixas.
Har aldrig smakat med kikärtor i köttfärssmeten. Låter otroligt gott, så detta recept ska jag pröva göra. Tack för tipset. Lappland
SvaraRaderaRoligt att du testar receptet👍
RaderaHoppas du tycker det smakar bra.
Ha en fin dag!
Vårvärmen här i södern.