Köttbullar till pasta

4 personer
Köttbullar med ricotta i tomatsås
Smula 2 skivor formbröd och fukta med några droppar vatten. Blanda med ½ ask ricottaost, 250 g.
Skala och riv ½ gul lök och 2 vitlöksklyftor på rivjärnets fina sida. Blanda detta med 500 g nötfärs, fläskfärs eller kalvfärs, brödsmuleblandningen, ½ dl hackad persilja, ½ msk hackad timjan, 1 msk flingsalt och 2 krm vitpeppar.
Forma till bullar och stek i smör alt. margarin i stekpannan. När köttbullarna börjar få färg , häll i 1 paket krossade tomater med basilika (500 g) , ytterligare ½ dl persilja och resten av ricottan. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
Servera med Pasta
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 Nu är det  dax för ett nytt inlägg igen.Här har föreningen en liten fest, och jag är fotograf. Den 30 augusti blir det kräftskiva, stor ans...