Hemlagad Pölsa

Recept har jag ärvt (hittat i mina gömmer) kanske någon som är intresserad. Kan säker göras enklare i dag, om man inte vill mala köttet, levern själv. Be att "charken" maler allt kött och lever grovt.
 
1 pkt korngryn
1 kg nötkött eller vilt
1 kg fläskkött ej för magert
4 hg oxlever
2 stycken gula lökar
salt
hel kryddpeppar
lagerbärsblad
 
Lägg korngrynen i vatten kvällen före.
Koka ihop övriga ingredienser i samma kastrull, males sedan i hop. Sila buljongen och lägg i korngrynen som kan kokas medan köttets males.
Rör sedan ihop gryn och det malda köttet, samt smaka av för ev mer salt och kryddor.
OBS! Röres så att ej något fastnar i botten på kastrullen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här igen. Det var ett tag sedan, haft en del att göra hemma. Jag har bytt till nytt kök, pga jag inte kan ha överskåp. Ny ...