Hemlagad Pölsa

Recept har jag ärvt (hittat i mina gömmer) kanske någon som är intresserad. Kan säker göras enklare i dag, om man inte vill mala köttet, levern själv. Be att "charken" maler allt kött och lever grovt.
 
1 pkt korngryn
1 kg nötkött eller vilt
1 kg fläskkött ej för magert
4 hg oxlever
2 stycken gula lökar
salt
hel kryddpeppar
lagerbärsblad
 
Lägg korngrynen i vatten kvällen före.
Koka ihop övriga ingredienser i samma kastrull, males sedan i hop. Sila buljongen och lägg i korngrynen som kan kokas medan köttets males.
Rör sedan ihop gryn och det malda köttet, samt smaka av för ev mer salt och kryddor.
OBS! Röres så att ej något fastnar i botten på kastrullen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är jag här igen👏

Hejsan! Nu har jag piggat på mig igen. Inte helt Ok, men betydligt bättre. Det var några månader sedan jag skrev i bloggen.  Det känns som j...