Jästpannkakor är ett recept som gått
i arv i generationer.
Extra fluffiga pannkakor från skånska
Kullabygden.
Jag har minnen
från min skånetid att man bakade dessa pannkakor.
Hittade receptet i Matmagasinet, och blev väldigt glad. Ni kanske vill testa det gamla receptet, så jag delar med mig.
Passar både som mellanmål och som lättare kvällsmat.
Jästpannkakor.
3
ägg
25 g
jäst
1 msk
strösocker
5 dl
mjölk
1 tsk
sat
ca ½ kg
vetemjöl, 8 dl
1 msk
kardemumma
smör till
stekning.
Vispa samman
äggen i en stor bunke. Smula sönder jästen i en lite skål, häll i lite socker
och rör om tills det blir rinnande.
Häll mjölken,
jästen, resterande socker, salt, vetemjöl och kardemumma ner i äggsmeten. Vispa
till en jämn och ganska tjock smet.
Jäs smeten
under bakduk i ca 1 timme. När det bubblar i smeten är den
färdig.
Grädda
pannkakor av smeten i smör i en stekpanna på låg medelvärme, ca 2 minuter på
varje sida tills den är fast inuti. Man kan också grädda i plättlagg om man vill
ha mindre pannkakor.
Servera
pannkakorna nystekta tillsammans med sirap. Det går även att värma upp dem och
äta dem dagen efter.
Dom ska jag testa i veckan. Återkommer jag om vad jag tycker .
SvaraRaderaKramar
Hoppas de faller dig i smaken👍
RaderaKramis
Tor jag att det gör :)
Raderakramar
Hoppas det😊
RaderaKramis
Tack för receptet. Dom blev goda till fikan idag.
SvaraRaderaDet var roligt att det smakade.
RaderaVälkommen tillbaka👌
Nu ska jag göra jästpannkakor. Minnen från förr. Hemma i Djuramåsa på Kullabygden.
SvaraRadera