23 februari 2018

Pastadeg

 
Pastadeg
2 ½ dl durumvete
2 ½ vanligt vetemjöl
2 hela ägg
2 äggulor
1 msk olivolja
2 msk vatten
1 nypa salt
kör i matberedaren en stund. Knåda ihop lite och lägg i kylen en stund.
Blir degen lite smulig, tillsätt lite vatten.
Knåda degen, kör på den bredaste falsen och sedan mindre och mindre till man är nöjd.


2 kommentarer:

  1. Tänk, jag gillar inte pasta. Fattar inte varför, men så är det. Ha det så fint! /Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt för man kan göra många goda maträtter med Pasta.
      Ha en fin dag!
      Kramen

      Radera

 Nu är det  dax för ett nytt inlägg igen.Här har föreningen en liten fest, och jag är fotograf. Den 30 augusti blir det kräftskiva, stor ans...