Vaniljrutor i långpanna
42 rutor
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Ugn 200 grader
1 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Ugn 200 grader
Arbeta snabbt
ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en
matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med
bakplåtspapper.
Fyllning
Blanda ägg,
kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen
i långpannan.
Smula resten
av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över
florsocker precis före servering.
Tips!
Om du har en
mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva
mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på
fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på
toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar