2 sillfiléer
1 dl tunn grädde
1 lök
smör
mjöl
1 ägg
rivebröd
De urvattnade sillfiléerna torkas med en duk eller hushållspapper. Rullas i vetemjöl, doppas i ett uppvispat ägg och vänds därefter i rivebrödet.
Rivebrödet klappas väl in så att det formas ett skyddande lager runt hela filén. Löken skärs i tunna skivor och stekes med lite smör till guldbrun färg i en stekpanna. När löken är färdig, tas den ur pannan och filéerna bryns hastigt på båda sidor, varefter de läggs upp på ett serveringsfat eller en eldfast form.
Löken läggs tillbaka i pannan, får fräsa ett ögonblick, vartefter grädden hälls i. Det hela får koka några minuter och slås därefter över sillfiléerna, som serveras med skalpotatis eller ugnsbakad potatis.
Rivebrödet klappas väl in så att det formas ett skyddande lager runt hela filén. Löken skärs i tunna skivor och stekes med lite smör till guldbrun färg i en stekpanna. När löken är färdig, tas den ur pannan och filéerna bryns hastigt på båda sidor, varefter de läggs upp på ett serveringsfat eller en eldfast form.
Löken läggs tillbaka i pannan, får fräsa ett ögonblick, vartefter grädden hälls i. Det hela får koka några minuter och slås därefter över sillfiléerna, som serveras med skalpotatis eller ugnsbakad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar