Flygande
drakens kycklinggryta
ca 4
portioner
1 Kyckling ( 1
kg )
(går lika bra
med färska färdiga bitar)
smör till
stekning
1 tsk salt
vitpeppar
1 ½ dl
portvin
1
vitlöksklyfta, krossad
4 dl
vispgrädde
200 g färska
champinjoner
Om kycklingen
är fryst, måste den tinas först. Dela sedan den i portionsbitar. Stek bitarna i
en stekpanna, flytta över vart efter i en gryta.
Salta och peppra och tillsätt portvinet. Lägg lock på grytan och låt kycklingen koka på svag värme tills den är mör, 20-25 minuter.
Tag upp kycklingbitarna.
Lägg vitlöksklyftan i grytan. Tillsätt 4 dl vispgrädde och låt såsen koka utan lock tills den är tjock och krämig.
Salta och peppra och tillsätt portvinet. Lägg lock på grytan och låt kycklingen koka på svag värme tills den är mör, 20-25 minuter.
Tag upp kycklingbitarna.
Lägg vitlöksklyftan i grytan. Tillsätt 4 dl vispgrädde och låt såsen koka utan lock tills den är tjock och krämig.
Halvera
champinjonerna, och stek dem. Häll sedan över svampen i den färdiga såsen och
smaka av. Värm kycklingbitarna i såsen.
Servera med
kokt ris.
Spänade namn har jag aldrig hört förut🤓 Säkert gott-
SvaraRaderaKvälls kramar
Grytan är jättegod👌
RaderaKramis
Fantastiskt god! Söndagsmiddag o bjudmat på 70-talet, ansågs mycket exklusiv på den tiden.
SvaraRaderaDet fanns många rätter på 70-talet som smakade väldigt gott. En del har man glömt bort.
Radera