26 februari 2018

Flygande drakens kycklinggryta



Flygande drakens kycklinggryta
ca 4 portioner

1 Kyckling ( 1 kg )
(går lika bra med färska färdiga bitar)
smör till stekning
1 tsk salt
vitpeppar
1 ½ dl portvin
1 vitlöksklyfta, krossad
4 dl vispgrädde
200 g färska champinjoner
 
Om kycklingen är fryst, måste den tinas först. Dela sedan den i portionsbitar. Stek bitarna  i en stekpanna, flytta över vart efter i en gryta.
Salta och peppra och tillsätt portvinet. Lägg lock på grytan och låt kycklingen koka på svag värme tills den är mör, 20-25 minuter.
 Tag upp kycklingbitarna.
Lägg vitlöksklyftan i grytan. Tillsätt 4 dl vispgrädde och låt såsen koka utan lock tills den är tjock och krämig.
Halvera champinjonerna, och stek dem. Häll sedan över svampen i den färdiga såsen och smaka av. Värm kycklingbitarna i såsen.
Servera med kokt ris.

4 kommentarer:

  1. Spänade namn har jag aldrig hört förut🤓 Säkert gott-

    Kvälls kramar

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt god! Söndagsmiddag o bjudmat på 70-talet, ansågs mycket exklusiv på den tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det fanns många rätter på 70-talet som smakade väldigt gott. En del har man glömt bort.

      Radera

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...