Knäckiga
Toscarutor i långpanna!
24
bitar
200 g mjukt
smör
3 dl
socker
4
ägg
3, 3/4 dl
mjöl
2 tsk
vaniljsocker
2 tsk
bakpulver
1 dl
vispgrädde
Tosca
200 g flagad
mandel
3 msk
mjöl
2½ dl
socker
150 g
smör
1 dl
vispgrädde
Ugn 200 och
250 grader
Rör smör och
socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, rör kraftigt mellan varje. Blanda
mjöl, vaniljsocker, och bakpulver. Rör ner blandningen och grädde i äggsmeten
och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna, 25x35
cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader tills kakan är torr inuti, 20-30
minuter.
Tosca
Blanda alla
ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt puttra samman under omrörning
ett par minuter. Bred ut smeten över den varma kakan. Höj ugnsvärmen till 250
grader.
Placera kakan
mitt i ugnen och grädda tills toscan har blivit knäckig och gyllene, ca 10
minuter. Låt kakan svalna helt innan du skär den i rutor med en vass kniv
Mumsigt, undrar om inte jag ska göra Toscarutor i belöning idag.... efter jag varit till Tandläkaren :).
SvaraRaderaMorgonkram
Tosca på bakverk är så gott!
RaderaJag har också en tandläkare som väntar på att jag skall beställs tid. Jag väntar tills jag är OK och orkar gapa👍
Skönt att du är på benen igen!
Kramis❤