Gäddpaté med krabbmix

ca 20 skivor
ca 500 g gäddfilé
1 tsk salt
½ tsk citronpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm örtagårdskryddor
4 ägg ( dela gula och vita)
3 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
200 g krabbmix (eller andra skaldjur)
1 pkt tinad bladspenat ca 250 g
Skär fisken i bitar, ta bort benen och kör till en färs i matberedare. Blanda i alla övriga ingredienser, utom äggvitorna, och kör till allt är blandat. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem försiktigt. Smörj en avlång brödform (1½ l) och klä den med plastfolie. Lägg ett lager färs i botten. Rulla in krabbmix i spenatbladen och lägg på färsen. Varva färs och spenatrullar, överst skall det vara ett lager färs. Täck formen med ett smort papper. Sjud i vattenbad i ugn 175 grader ca 1 timme. Prova med en sticka att färsen är färdig. Låt kallna. Stjälp upp patén och skär den i skivor. Servera med en gräddfilssås och bröd.
Gräddfilssås
3 dl gräddfil
1 burk ishavsrom
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 Hejsan alla vänner och besökare! Nu  är jag tillbaka i bloggen efter ett långt uppehåll. Det känďes lite konstigt när jag hade öppnat blogg...