Gäddpaté med krabbmix

ca 20 skivor
ca 500 g gäddfilé
1 tsk salt
½ tsk citronpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm örtagårdskryddor
4 ägg ( dela gula och vita)
3 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
200 g krabbmix (eller andra skaldjur)
1 pkt tinad bladspenat ca 250 g
Skär fisken i bitar, ta bort benen och kör till en färs i matberedare. Blanda i alla övriga ingredienser, utom äggvitorna, och kör till allt är blandat. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem försiktigt. Smörj en avlång brödform (1½ l) och klä den med plastfolie. Lägg ett lager färs i botten. Rulla in krabbmix i spenatbladen och lägg på färsen. Varva färs och spenatrullar, överst skall det vara ett lager färs. Täck formen med ett smort papper. Sjud i vattenbad i ugn 175 grader ca 1 timme. Prova med en sticka att färsen är färdig. Låt kallna. Stjälp upp patén och skär den i skivor. Servera med en gräddfilssås och bröd.
Gräddfilssås
3 dl gräddfil
1 burk ishavsrom
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...