För 4 personer
ca 250 g rimmad lax ( tunna skivor )
ca 700 g potatis (oskalad)
1 gul lök
1 kruka dill
4 ägg
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g smör + lite skirat smör till serveringen
salt, grovmalen vitpeppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Skala potatisen och skär den i ½ cm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form , 2 liter (gärna springform)
Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret skall vara potatis. Häll över äggblandningen . Klicka över smör.
Tillaga i ugnen ca 1 timme. Ta ut och låt svalna något.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar