Kladdkaka i långpanna

 
22–24 bitar
 
400 g smör
9 dl strösocker
8 ägg
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
2 ½ dl kakao
6 dl vetemjöl
 
Garnering
kakao
 
Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från plattan.
 Tillsätt strösockret och blanda. Rör ner äggen, ett i taget, samt vaniljsocker, salt och kakao.
 Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.
Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan kallna i formen.  Pudra över kakao.
 Servera kakan med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...