Kladdkaka i långpanna

 
22–24 bitar
 
400 g smör
9 dl strösocker
8 ägg
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
2 ½ dl kakao
6 dl vetemjöl
 
Garnering
kakao
 
Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från plattan.
 Tillsätt strösockret och blanda. Rör ner äggen, ett i taget, samt vaniljsocker, salt och kakao.
 Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.
Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
Låt kakan kallna i formen.  Pudra över kakao.
 Servera kakan med lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är jag här igen👏

Hejsan! Nu har jag piggat på mig igen. Inte helt Ok, men betydligt bättre. Det var några månader sedan jag skrev i bloggen.  Det känns som j...