Saffranslängd med vit choklad

 
2 längder
 
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran á ½g
½ tsk salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör eller margarin
200 g vit choklad
½ dl socker
1 ägg och pärlsocker till garnering
 
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37grader.
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
 Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.
Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.
Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är jag här igen👏

Hejsan! Nu har jag piggat på mig igen. Inte helt Ok, men betydligt bättre. Det var några månader sedan jag skrev i bloggen.  Det känns som j...