Pensionärskakan

 
 3 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
 2 tsk bakpulver
 1 dl kokhett vatten
Fyllning:
 100 g smör
 1 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
 
 Sätt ugnen på 175 grader.
 Vispa ägg och socker poröst i en skål.
  Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i smeten, häll i kokhett vatten och blanda väl tills du har en slät smet.
 Häll smeten i en smörad och bröad form. Baka i cirka 30 minuter eller till kakan är genomgräddad, låt svalna i formen.
  Smält smöret i en kastrull, häll i mjölk och vaniljsocker.
 Dela kakan på mitten och häll hälften av smörsåsen på den ena delen och hälften på den andra. Bred ut såsen jämt över kakan med hjälp av en slickepott eller smörkniv.
  Lägg ihop kakan igen och pudra med florsocker. På sommaren kan man även garnera med några jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är jag här igen👏

Hejsan! Nu har jag piggat på mig igen. Inte helt Ok, men betydligt bättre. Det var några månader sedan jag skrev i bloggen.  Det känns som j...