6 maj 2014

( Krabelurer med sylt)

Krabbelurer
Godast ljumma, nygräddade
ca 20-25 stycken
2 ägg
1½ dl mjölk
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
Till gräddningen
Kokosfett, socker att vända dem i.

Vispa upp äggen med sockret. Häll i mjölken. Blanda mjölsorterna med
bakpulvret och rör ner allt i mjölkblandningen. Rör smeten jämn.
Värm ganska rikligt med fett i en stekpanna tills en svag rök syns. Ta en 
sked av smeten åt gången och klicka eller ringla ner den i fettet.Koka 
krabbelurerna  gulbruna. Vänd dem en gång under tiden. 
Ta upp kakorna med hålslev eller gafflar och vänd dem i socker på en
tallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...