21 maj 2017

Knäckig Äppelpaj

 
 
Bild Knäckig Rabarberpaj.
 Nu byter vi ut Rabarber mot äpplen.
Vill du göra med Rabarber, finns receptet här.
 
Knäckig Äppelpaj
 
150 g smör
2 dl råsocker
½ dl muscovadosirap
 ( går utmärkt att byta ut mot ljus sirap )
½ dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
6 äpplen
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde.
Blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en jämn smet.
Ta av från värmen.
Skala, dela och kärna ur äpplena. Dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en pajform på ca 34 cm i diameter.
Fördela smeten över äpplena.
Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun. 
 
Servera med vaniljsås alt.vispad grädde eller glass.
 
Hoppas det skall smaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar