28 mars 2017

Persikokaka

 

Det här behöver du till en kaka.
 
Ugn 175 grader
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 msk flagad mandel
50 g smör
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 konserverade persikor
 
Ägg och socker vispas pösigt. Rör i mjölet. Låt persikorna rinna av, dela i klyftor.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Lägg persikor i en ring runt om och några i mitten. Strö över flagad mandel. Hyvla smöret med en osthyvel och täck ytan med
de tunna skivorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 Nu är det  dax för ett nytt inlägg igen.Här har föreningen en liten fest, och jag är fotograf. Den 30 augusti blir det kräftskiva, stor ans...