28 mars 2017

Persikokaka

 

Det här behöver du till en kaka.
 
Ugn 175 grader
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2 msk flagad mandel
50 g smör
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
4 konserverade persikor
 
Ägg och socker vispas pösigt. Rör i mjölet. Låt persikorna rinna av, dela i klyftor.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Lägg persikor i en ring runt om och några i mitten. Strö över flagad mandel. Hyvla smöret med en osthyvel och täck ytan med
de tunna skivorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...