16 april 2017

Så här får du Kladdkakan riktigt kladdig

För att få din kladdkaka riktigt kladdig ä det viktigt att inte grädda den för länge.
Den ska helst vara fast i kanterna runt om men fortfarande kladdig eller gungig i mitten.
 Vispa inte smeten utan rör bara ihop ingredienserna.
 Vispas luft in i smeten blir kakan inte lika kompakt och krämig.
En kladdkaka skall serveras nygräddad, ljummen, då är den som
kladdigast  och godast.
 
Recept på Vit chokladkladdkaka med Tranbär
räcker till ca 8 personer
 
100 g smör eller
margarin
100 g vit choklad
2 dl socker
2 ägg
rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
 
Garnering
1 tsk potatismjöl
2 dl frysta tranbär
½ dl grovhackad vit
 choklad
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Sörj och bröa en rund bakform, ca 20 cm i diameter.
Smält matfettet på svag värme i en kastrull ihop med
chokladen som brutits i bitar. Rör till en slät sås och ta
kastrullen från värmen.
Tillsätt socker och ägg och rör smeten slät.
Blanda ner citronskal och sikta ner vaniljsocker och
vetemjöl.
Rör åter smeten slät och bre ut i formen.
Strö potatismjöl över de frysta tranbären, rör om och
strö över kaksmeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter
eller tills den börjar bli färdig runt kanterna men fortfarande
är kladdig i mitten.
Strö över den grovhackade vita chokladen och grädda
ytterligare ca 5 minuter.
 
Tips!
Det går bra att använda andra frysta bär till kakan. Det går även att byta
den vits chokladen till ljus eller mörk choklad.
Allt efter tycke och smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu är jag här igen👏

Hejsan! Nu har jag piggat på mig igen. Inte helt Ok, men betydligt bättre. Det var några månader sedan jag skrev i bloggen.  Det känns som j...