4 april 2017

Avokadoägg med Lax och Chili till Påsken.

 Nu står Påsken snart vid dörren och knackar på.
Kanske ett tips på mat skulle vara bra.
 
 Avokado med ägg och lax är en utmärkt brunchrätt
till 6 personer.
 
3 mogna avokado
6 äggulor
100 g kallrökt lax i skivor
2 krm chiliflakes
2 msk hackade koriander
flingsalt, nymalen svartpeppar
 
Sätt ugnen på 175 grader
Dela och kärna ut avokadon. Gröp ut 2 msk av köttet från
varje avokadohalva.
Skär bort en tunn skiva i botten av avokadon så den står stadigt.
Ställ i en ugnssäker form.
Dela laxskivorna om de är stora och lägg i de urgröpta avokadorna.
Knäck försiktigt i äggulorna.
Sätt in i ugnen 12 - 14 minuter, till äggulan börjar avstanna, men den
skall fortfarande vara lite rinnig.
Strö över chiliflakes, koriander, flingsalt och svartpeppar.
 
 
.
 





2 kommentarer:

  1. Hej kikade in här. Här var det goda recept ☺
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så trevligt att se dig här!
      Jag följer din blogg även härifrån.
      Ha en fin dag!
      Kram❤

      Radera