14 april 2017

Smördegssnurrer med Matjesillsfyllning

 
Smördegssnurrer med Matjesillsfyllning
6 personer

1 färdigkavlad rektangulär smördeg

Fyllning
2 matjesillfiléer
1 lite purjolök
1 dl finklippt gräslök
1 ½ dl créme fraiche
1 uppvispat ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär matjesfiléerna på längden i 1 cm breda längder.
Hacka purjolöken mycket fint och blanda den med gräslök
och créme fraiche.
Skär smördegsrullen i ca 2 cm breda skivor och lägg dem
på en plåt. 
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen tills snurrorna
känns färdiga och fått lagom med färg, ca 20 minuter.


 Bred ut blandningen på smördegen.
 Lägg matjesillängderna vågrätt över fyllningen och rulla ihop.


Trevlig Påsk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...