14 april 2017

Smördegssnurrer med Matjesillsfyllning

 
Smördegssnurrer med Matjesillsfyllning
6 personer

1 färdigkavlad rektangulär smördeg

Fyllning
2 matjesillfiléer
1 lite purjolök
1 dl finklippt gräslök
1 ½ dl créme fraiche
1 uppvispat ägg

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär matjesfiléerna på längden i 1 cm breda längder.
Hacka purjolöken mycket fint och blanda den med gräslök
och créme fraiche.
Skär smördegsrullen i ca 2 cm breda skivor och lägg dem
på en plåt. 
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen tills snurrorna
känns färdiga och fått lagom med färg, ca 20 minuter.


 Bred ut blandningen på smördegen.
 Lägg matjesillängderna vågrätt över fyllningen och rulla ihop.


Trevlig Påsk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här igen. Det var ett tag sedan, haft en del att göra hemma. Jag har bytt till nytt kök, pga jag inte kan ha överskåp. Ny ...