Nu står Påsken snart vid dörren och knackar på.
Kanske ett tips på mat skulle vara bra.
Avokado med ägg och lax är en utmärkt brunchrätt
till 6 personer.
3 mogna avokado
6 äggulor
100 g kallrökt lax i skivor
2 krm chiliflakes
2 msk hackade koriander
flingsalt, nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader
Dela och kärna ut avokadon. Gröp ut 2 msk av köttet från
varje avokadohalva.
Skär bort en tunn skiva i botten av avokadon så den står stadigt.
Ställ i en ugnssäker form.
Dela laxskivorna om de är stora och lägg i de urgröpta avokadorna.
Knäck försiktigt i äggulorna.
Sätt in i ugnen 12 - 14 minuter, till äggulan börjar avstanna, men den
skall fortfarande vara lite rinnig.
Strö över chiliflakes, koriander, flingsalt och svartpeppar.
.
Hej kikade in här. Här var det goda recept ☺
SvaraRaderaKram
Så trevligt att se dig här!
RaderaJag följer din blogg även härifrån.
Ha en fin dag!
Kram❤