2 juni 2018

Ingfärashot är toppen för kroppen ! Recept

Dottern skickade ett recept till mig på Ingefärsshot som skall vara väldigt bra, som jag delar med mig. Det skall jag fixa och ha i kylskåpet.

Ingefära förhindrar och lindrar förkylningar, innehåller en massa antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen, äter du ingefära får du ett lägre kolesterol vilket bidrar till att förhindra högt blodtryck, strok och hjärtsjukdomar. Ingefära ökar matsmältningen, enligt en studie från Colombia University förbränner du 43 fler kalorier om du tillsätter en tesked ingefära i frukostjuicen. Ingefära säga även hjälpa mot både illamående, gasbildning och migrän.
Ingefärashot
200-300 g färsk ingefära
1 liter vatten
½ dl flytande honung
2 citroner, saften

Skölj ingefäran noga och riv den grovt med ett rivjärn. Ingefäran behöver inte skalas. Lägg rivet av  ingefäran  i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter.
Sila av, tillsätt honung och rör tills den har lösts upp. Låt svalna till rumstemperatur.
Pressa saften ur citronerna ( rulla dem först mot hårt underlag så frigörs mer saft ) och rör ner ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.
Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan
innan det är dags att börja hälla upp.
6 kommentarer:

 1. Toppen! Jag gjorde en sats igår.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att satsen gjorde nytta. Ursäkta sent svar, vet ej varför det blivit så!

   Radera
 2. Den ska jag prova :)
  Kram från Hean

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag blir det en shot till frukosten👌 Det skrivs så mycket gott om ingefäran, så någon nytta göra den.
   Ha en fin söndag!
   Kramis❤

   Radera
 3. Har åkt på en rejäl förkylning, så måste göra ingefärshoten. Här i norr har vi absolut inte den värmen ni har i söder. I dag blåser det stormvindar och 6 grader,och blåst ja det har det gjort nästan varje dag och kallt, så inte konstigt att man blivit förkyld. Ha det gott kram Lappland och vovvarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg idag ditt inlägg om ingefärashot. Får hoppas att din förkylning är borta nu😍 Hoppas du ursäkta att svaret kommer sent. Det har säkert varit ute på vift.
   Ha en fin dag!
   Kram från södern

   Radera