14 mars 2020

Frivillig Karantän!

Hejsan!
Jag och gubben har satt oss i frivillig karantän. Nu är det så mycket som händer runt detta coronavirus.
 Det fattas vårdplatser, sjukvårdsmaterial, mm.
 Är man i riskzonen och lite äldre så gäller det att skydda sig mot viruset i den mån det går. Det är en skyldighet man har mot sig själv och andra. Det kommer olika informationer om barnen och om de smitta eller får viruset. Hur gravida smittar eller om de kan föra över smittan på fostret. Idag läste jag att ett barn som fötts i London testades positivt. Mamman testades positivt för corona.
Läste även igår att Stockholm kan delas in i zoner, det håller man på att jobba med. Om det blir aktuellt vill man vara beredd och införa zonerna omgående.
Varför stänger man inte biografer, teatrar där det brukar vistas mycket folk?
 Läste att Skåne har fått många nya fall sedan igår.
Danmark stänger sina gränser för omvärlden klockan 12.00 idag. Läste precis att Svenskar som har flygbiljetter från Kastrup, kommer inte att släppas i  Danmark.

Idag kom Doris och skall stanna tills i morgon.
så mysigt!






6 kommentarer:

  1. Så fin Doris är! ,-) Bra att hon kommer och piggar upp er.
    Inget vidare med Corona....tycker att andra länder skärper sig och är mer alerta att stänga.. Men här kör de bara på, Tycker också att de ska stänga bla biografer.
    Oroande för alla riskgrupper!
    Bättre att vara försiktig.
    Ha det jättefint. Bra med frivillig karantän!
    KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  2. Det är mysigt att ha Doris. Hon är så snäll och vill alla väl. Ja, det känns mer tryggt att frivilligt gå i karantän. Våra barn tycker det var ett klokt beslut. När de framhåller varje dag att sjukvården är i kris. Både vårdplatser och material, då gäller det att försöka vara frisk.
    Ha en fin kväll!
    Kram♥️

    SvaraRadera
  3. Våra patienter tar med sin handspriten vi har på toaletterna. Folk hamstrar etc etc. Rena hysterin. Mysigt med vovvebesök. Ha det så fint! /Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läste att det försvinner handsprit på sjukhusen, lika förra gången det var fågelinfluensan. Jag hamstrar inte men gjort ett storköp genom Mathem. Lite mer frysvaror än vanligt.
      Ha en fin söndag!
      Kramar

      Radera
  4. Ja man får göra sitt bästa för att undvika smittan. Tycker det är otäckt. Så lite orolig blir jag allt...och särskilt då för mamma som tillhör riskgruppen.
    Vad trevligt att Doris varit hos er :)
    Ha det bra. Kram ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här i Stockholm har vi de flesta fallen, så det gäller att skydda sig. Visst är det otäckt det som sker. Finns nog inget land som inte har drabbats. Både gubben och jag ligger i riskzonen, bara försöka att hålla sig frisk. Förstår att du är oroligt för din mamma. Lite tur är det att ni bor på landet och inte inne i stan. Doris är så mysig och go, så trevligt när hon kommer.
      Ha en fin dag!½
      Kram❤

      Radera

Valborgsmässoafton 2024 med ☀️ och 18 grader!

Hejsan alla vänner och besökare som tittar in i bloggen🌾🌹 Det känns det gått lång tid sedan jag bloggad. Har drabbats av blodförgiftning 2...