1 bröd över 60 minuter
1 förp kokta svarta
bönor 380 g
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 msk fiberhusk
2 dl kokande vatten
½ dl flytande honung
3 dl havremjöl
2 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
1½ dl yoghurt ( 3% )
2 dl nötter, t ex hassel och
valnötter
1 dl strimlade torkade
aprikoser
havremjöl att strö över
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa dem slätt med en stavmixer. Blanda linfrö, sesamfrö med fiberhusk. Häll över det kokande vattnet och vispa snabbt ihop. Rör ner honungen och låt stå ca 10 minuter.
Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Tillsätt fröblandningen, de mixade bönorna och yoghurten och rör till en jämn smet. Blanda ner nötter och aprikoser.
Hälöl smaeten i en bakpappersklädd brödform, ca 2 liter. Strö över lite havremjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Täck ev mot slutet med folie. Låt vila i formen ca 30 minuter innan brödet stjälps upp.
Tips!
Gör eget havremjöl genom att mixa havregryn fint.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar