Tårtbotten
5 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
5 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Fyllning
2 dl hallonsylt
2 dl vaniljkräm
4 dl vispgrädde
2 dl hallonsylt
2 dl vaniljkräm
4 dl vispgrädde
Garnering:
500 g grön marsipan
100 g rosa marsipan
ev. florsocker
500 g grön marsipan
100 g rosa marsipan
ev. florsocker
Tårtbotten
Börja med att sätta ugnen på 175°c
Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp på hög hastighet i 8 minuter. Sikta sedan i de torra ingredienserna och vänd runt med en slickepott till en klumpfri smet.
Häll ut smeten i långpannan och bred ut så att smeten täcker hela plåten.
Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, håll koll, botten ska bli gyllene.
Tag ut och skär till kanterna en aning. Vänd sedan upp botten på ett nytt bakplåtspapper och dela botten på hälften (räknat på längden). Låt svalna helt.
Vispa nu upp grädden till fyllningen ganska hård.
Montering
Lägg första tårtbotten på ett serveringsfat och bred sedan på hallonsylten.
Lägg på nästa tårtbotten och bred på vaniljkräm. Klicka ut vispgrädden över vaniljkrämen och arbeta försiktigt ut den jämnt över hela tårtan. Spackla kanterna med lite grädde.
Kavla ut marsipanen till ca. 2 mm tjock. Lägg sedan marsipanen över tårtan och arbeta försiktigt med händerna för att få fina, jämna kanter.
Skär bort överflödig marsipan. Dekorera tårtan med rosor av den rosa marsipanen, eller kan du dekorera med band av marsipan att lägga på. Tips: Hur du gör marsipanrosor kan du se på Youtube.
Pudra gärna över lite florsocker före servering.
Börja med att sätta ugnen på 175°c
Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp på hög hastighet i 8 minuter. Sikta sedan i de torra ingredienserna och vänd runt med en slickepott till en klumpfri smet.
Häll ut smeten i långpannan och bred ut så att smeten täcker hela plåten.
Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, håll koll, botten ska bli gyllene.
Tag ut och skär till kanterna en aning. Vänd sedan upp botten på ett nytt bakplåtspapper och dela botten på hälften (räknat på längden). Låt svalna helt.
Vispa nu upp grädden till fyllningen ganska hård.
Montering
Lägg första tårtbotten på ett serveringsfat och bred sedan på hallonsylten.
Lägg på nästa tårtbotten och bred på vaniljkräm. Klicka ut vispgrädden över vaniljkrämen och arbeta försiktigt ut den jämnt över hela tårtan. Spackla kanterna med lite grädde.
Kavla ut marsipanen till ca. 2 mm tjock. Lägg sedan marsipanen över tårtan och arbeta försiktigt med händerna för att få fina, jämna kanter.
Skär bort överflödig marsipan. Dekorera tårtan med rosor av den rosa marsipanen, eller kan du dekorera med band av marsipan att lägga på. Tips: Hur du gör marsipanrosor kan du se på Youtube.
Pudra gärna över lite florsocker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar