11 maj 2018

Danska Pösmunkar

 
Ännu ett gammalt sparat recept
  4-5 personer.
2 stora ägg
1½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 msk smält smör
2 krm salt
1 krm socker
smör till formarna
Det här är inga munkar alls utan läckra små ugnspannkakor som gräddas i småformar av metall. Utmärkt är muffinsformar eller mandelmussel formar.

 Vispa samman smeten på vanligt vis. Blanda ner det smälta smöret samt salt och socker. Minst 20 formar behövs. Smörj  dem noga runt om men slösaktigt i botten.
 
 Vispa upp smeten än en gång och fördela smeten i formarna så att de fylls till knappt halv höjd. Ställ dem tätt på en plåt eller  direkt på galler och grädda  på andra falsen knappt 20 minuter i 225 graders ugn,   eller tills de pöst upp något alldeles otroligt och har vacker brungul färg.
 Tag dem ur ugnen och vänd ut dem på ett lättsockrat fat. De sjunker med det är riktigt. Servera de lätta, läckra munkarna enligt förslag, men visst passar vilken sylt som helst om man över huvud taget skall ha annat än strösocker.
Roligt att föra gamla recept vidare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar