Ännu ett 
gammalt sparat recept
4-5 personer.
4-5 personer.
2 stora ägg 
1½ dl 
vetemjöl
3 dl 
mjölk
1 msk smält 
smör
2 krm 
salt
1 krm 
socker
smör till 
formarna
Det här är inga munkar alls utan läckra små 
ugnspannkakor som gräddas i småformar av metall. Utmärkt är muffinsformar eller 
mandelmussel formar.
Vispa samman smeten på vanligt vis. Blanda ner det smälta smöret samt salt och socker. Minst 20 formar behövs. Smörj dem noga runt om men slösaktigt i botten.
Vispa upp smeten än en gång och fördela smeten i formarna så att de fylls till knappt halv höjd. Ställ dem tätt på en plåt eller direkt på galler och grädda på andra falsen knappt 20 minuter i 225 graders ugn, eller tills de pöst upp något alldeles otroligt och har vacker brungul färg.
Tag dem ur ugnen och vänd ut dem på ett lättsockrat fat. De sjunker med det är riktigt. Servera de lätta, läckra munkarna enligt förslag, men visst passar vilken sylt som helst om man över huvud taget skall ha annat än strösocker.
Vispa samman smeten på vanligt vis. Blanda ner det smälta smöret samt salt och socker. Minst 20 formar behövs. Smörj dem noga runt om men slösaktigt i botten.
Vispa upp smeten än en gång och fördela smeten i formarna så att de fylls till knappt halv höjd. Ställ dem tätt på en plåt eller direkt på galler och grädda på andra falsen knappt 20 minuter i 225 graders ugn, eller tills de pöst upp något alldeles otroligt och har vacker brungul färg.
Tag dem ur ugnen och vänd ut dem på ett lättsockrat fat. De sjunker med det är riktigt. Servera de lätta, läckra munkarna enligt förslag, men visst passar vilken sylt som helst om man över huvud taget skall ha annat än strösocker.
Roligt att föra gamla recept vidare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar