15 maj 2018

Mazarinkaka

 
5 dl vetemjöl
200 g smör
1½ dl strösocker
 
Mazarinfyllning
200 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 citron, rivet skal
 
Garnering
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
lite citronsaft
 Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna och ställ sedan in formen i kylen medans du gör fyllningen.
 
Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna helt i formen.
Blanda florsocker, vaniljsocker och citronsaft till en bredbar glasyr. Anpassa mängden citronsaft så att glasyren blir lagom bredbar. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...