6 maj 2018

Siciliansk Grillkyckling


4 portioner, grillas direkt
1 kyckling, ( ca 1½ kg )
75 g smör
salt
½ tsk tobasco
3 vitlöksklyftor
Skölj kycklingen, torka av och skär den i ungefär 10 bitar. Blanda ihop smör med salt och tabasco. Skala vitlöken och pressa ner den.
Rör ihop till en krämig pasta och gnid in kycklingbitarna med den, även under skinnet. Grilla kycklingbitarna frasiga på den heta grillen i ca 25-30 minuter.

Sås
3 obesprutade apelsiner
2 obesprutade lime
1 1/4 dl olivolja
3 msk söt chilisås
2 msk citronlikör
12 svarta oliver
2 msk hackad körvel
körvel till dekoration
Spola apelsiner och lime i hett vatten. Skär strimlor ur skalet på 1 apelsin med ett zestjärn, pressa 2 apelsiner och limefrukterna. Rör ihop med olivolja medchilisås och citrussaften, tillsätt citronlikör och oliver. Rör ner körvel i såsen och värm upp den kort.
Vänd de grillade kycklingbitarna upprepade gånger i såsen. Skär den sista apelsinen i skivor och servera kycklingen garnerad med apelsinskivor och körvel. Servera resten av såsen med bröd till kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...