4 portioner,
grillas direkt
1 kyckling, (
ca 1½ kg )
75 g
smör
salt
½ tsk
tobasco
3
vitlöksklyftor
Skölj
kycklingen, torka av och skär den i ungefär 10 bitar. Blanda ihop smör med salt
och tabasco. Skala vitlöken och pressa ner den.
Rör ihop till en krämig pasta
och gnid in kycklingbitarna med den, även under skinnet. Grilla kycklingbitarna
frasiga på den heta grillen i ca 25-30 minuter.
Sås
3 obesprutade
apelsiner
2 obesprutade
lime
1 1/4 dl
olivolja
3 msk söt
chilisås
2 msk
citronlikör
12 svarta
oliver
2 msk hackad
körvel
körvel till
dekoration
Spola
apelsiner och lime i hett vatten. Skär strimlor ur skalet på 1 apelsin med ett
zestjärn, pressa 2 apelsiner och limefrukterna. Rör ihop med olivolja
medchilisås och citrussaften, tillsätt citronlikör och oliver. Rör ner körvel i
såsen och värm upp den kort.
Vänd de
grillade kycklingbitarna upprepade gånger i såsen. Skär den sista apelsinen i
skivor och servera kycklingen garnerad med apelsinskivor och körvel. Servera
resten av såsen med bröd till kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar