4 portioner, 
grillas direkt
1 kyckling, ( 
ca 1½ kg )
75 g 
smör
salt
½ tsk 
tobasco
3 
vitlöksklyftor
Skölj 
kycklingen, torka av och skär den i ungefär 10 bitar. Blanda ihop smör med salt 
och tabasco. Skala vitlöken och pressa ner den.
Rör ihop till en krämig pasta 
och gnid in kycklingbitarna med den, även under skinnet. Grilla kycklingbitarna 
frasiga på den heta grillen i ca 25-30 minuter.
Sås
3 obesprutade 
apelsiner
2 obesprutade 
lime
1 1/4 dl 
olivolja
3 msk söt 
chilisås
2 msk 
citronlikör
12 svarta 
oliver
2 msk hackad 
körvel
körvel till 
dekoration
Spola 
apelsiner och lime i hett vatten. Skär strimlor ur skalet på 1 apelsin med ett 
zestjärn, pressa 2 apelsiner och limefrukterna. Rör ihop med olivolja 
medchilisås och citrussaften, tillsätt citronlikör och oliver. Rör ner körvel i 
såsen och värm upp den kort.
Vänd de 
grillade kycklingbitarna upprepade gånger i såsen. Skär den sista apelsinen i 
skivor och servera kycklingen garnerad med apelsinskivor och körvel. Servera 
resten av såsen med bröd till kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar