21 augusti 2018

Cevapcici. Maträtt från Kroatien, supergott!

Çevapçiçi
En god rätt...korvar av färs
Recept Çevapçiçi....
500 g grovmalen blandfärs, gärna innehållande lamm
1 äggula
1 finriven gul lök
drygt 1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
grillolja

Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs.
Forma avlånga köttbullar, liknande s k järpar.
Pensla med grillolja. Grilla över kolglöd.
( Om du inte vill göra korvarna själv, så finns de att köpa frysta på Lidl)


Till servering:
Servera med finhackad rå lök, en blandsallad och gärna klyftpotatis. Gott med Ajvar till
Recept Ajvar...
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
5 st röda paprikor
2 st aubergine
3 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
Sätt ugnen på grill. Finhacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk rapsolja tills allt är mjukt.
 Dela paprikorna i halvor, ta bort kärnorna. Dela auberginerna på längden.
 Grilla paprika och aubergine med skalsidan uppåt i ugnen tills skalet är bränt och bubbligt.
 Låt svalna något och lägg i plastpåse 10 minuter så släpper skalet lättare.
Skala och mixa grönsakerna med lök. Smaksätt med resten av oljan, vinäger, salt och peppar.

2 kommentarer:

  1. Låter inte helt fel. Ha det så fint! /Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Det är toppengott, smaka någon gång när du ser rätten på matsedeln.
    Ha det då fint!
    Kramen

    SvaraRadera

Dags att byta, vadå, jo detta!

  Nu har familjen haft begravning🌹 Nu kan jag börja sörja och koppla av. Det har varit en jobbig tid att fixa allt som måste göras. Jag sit...