Çevapçiçi
En god rätt...korvar av färs
Recept Çevapçiçi....
500 g grovmalen blandfärs, gärna innehållande lamm
1 äggula
1 finriven gul lök
drygt 1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
grillolja
500 g grovmalen blandfärs, gärna innehållande lamm
1 äggula
1 finriven gul lök
drygt 1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
grillolja
Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs.
Forma avlånga köttbullar, liknande s k järpar.
Pensla med grillolja. Grilla över kolglöd.
( Om du inte vill göra korvarna själv, så finns de att köpa frysta på Lidl)
Servera med finhackad rå lök, en blandsallad och gärna klyftpotatis. Gott med Ajvar till
Recept Ajvar...
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
5 st röda paprikor
2 st aubergine
3 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
5 st röda paprikor
2 st aubergine
3 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
Sätt ugnen på grill. Finhacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk rapsolja tills allt är mjukt.
Dela paprikorna i halvor, ta bort kärnorna. Dela auberginerna på längden.
Grilla paprika och aubergine med skalsidan uppåt i ugnen tills skalet är bränt och bubbligt.
Låt svalna något och lägg i plastpåse 10 minuter så släpper skalet lättare.
Skala och mixa grönsakerna med lök. Smaksätt med resten av oljan, vinäger, salt och peppar.
Dela paprikorna i halvor, ta bort kärnorna. Dela auberginerna på längden.
Grilla paprika och aubergine med skalsidan uppåt i ugnen tills skalet är bränt och bubbligt.
Låt svalna något och lägg i plastpåse 10 minuter så släpper skalet lättare.
Skala och mixa grönsakerna med lök. Smaksätt med resten av oljan, vinäger, salt och peppar.
Låter inte helt fel. Ha det så fint! /Elisabeth
SvaraRaderaDet är toppengott, smaka någon gång när du ser rätten på matsedeln.
SvaraRaderaHa det då fint!
Kramen