12–16 biskvier
275 g
mandelmassa
1
äggvita
Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
50 g mörk choklad
125 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping
150 g mörk choklad
150 g mörk choklad
Sätt ugnen på
175 grader. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.
Arbeta in
äggvitan, lite i taget, så att smeten blir slät och jämn.
Smeten kommer
att bli ganska tjock. Fyll en spritspåse med mandelmassan. Spritsa ut rundlar på
en plåt med bakplåtspapper.
Grädda
bottnarna mitt i ugnen i ca 12 min.
Låt dem svalna
något på plåten innan de lossas och får kallna helt på ett galler med undersidan
uppåt.
Fyllning
Smält
chokladen över vattenbad. Låt den svalna.
Vispa smör,
florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med elvisp. Vänd ner
den smälta chokladen.
Bred
chokladkrämen toppigt på bottnarna, det går enkelt med en liten
sked. Låt biskvierna stelna i kylskåp i ca 30
min
.
.
Topping
Bryt
chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad.Doppa biskvierna i choklad och låt dem stelna i
kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar