Puri kan
serveras till curryrätter i stället för ris vid festligare
tillfällen.
30 stycken
Puri
5 dl
grahamsmjöl
1 msk stött
kummin
2 msk
olja
vatten
3-4 msk
olja
Mät upp mjöl
och kummin i en buske. Tillsätt oljan och lite vatten. Arbeta ihop
ingredienserna och tillsätt efterhand mera vatten, tills degen är smidig och
formbar. Rulla ut den till en längd. Dela i 30 bitar och forma
dem till små bullar.
Värm oljan i
en stekpanna. Platta till den degbulle och doppa den hastigt i oljan. Kavla
sedan ut den tunt och lägg tillbaka den i stekpannan. Puri blåser då upp till en
boll. Vänd den under gräddningen så att den får färg på båda sidor. Puri kan
också kokas i frityrgryta rikligt med olja. Ha ett lock till hands om oljan
skulle ta eld
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar