24 januari 2018

Puri-Kex från Indien

 
Puri kan serveras till curryrätter i stället för ris vid festligare tillfällen.
30 stycken Puri
5 dl grahamsmjöl
1 msk stött kummin
2 msk olja
vatten
3-4 msk olja
Mät upp mjöl och kummin i en buske. Tillsätt oljan och lite vatten. Arbeta ihop ingredienserna och tillsätt efterhand mera vatten, tills degen är smidig och formbar. Rulla ut den till en längd. Dela i 30 bitar och forma dem till små bullar.
Värm oljan i en stekpanna. Platta till den degbulle och doppa den hastigt i oljan. Kavla sedan ut den tunt och lägg tillbaka den i stekpannan. Puri blåser då upp till en boll. Vänd den under gräddningen så att den får färg på båda sidor. Puri kan också kokas i frityrgryta rikligt med olja. Ha ett lock till hands om oljan skulle ta eld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hejsan! Nu är jag här....

Nu äntligen skall jag få promenader, som jag har varit beviljade länge. Alltid personalbrist när jag ville komma ut. Jag skall ta en av mina...