24 januari 2018

Puri-Kex från Indien

 
Puri kan serveras till curryrätter i stället för ris vid festligare tillfällen.
30 stycken Puri
5 dl grahamsmjöl
1 msk stött kummin
2 msk olja
vatten
3-4 msk olja
Mät upp mjöl och kummin i en buske. Tillsätt oljan och lite vatten. Arbeta ihop ingredienserna och tillsätt efterhand mera vatten, tills degen är smidig och formbar. Rulla ut den till en längd. Dela i 30 bitar och forma dem till små bullar.
Värm oljan i en stekpanna. Platta till den degbulle och doppa den hastigt i oljan. Kavla sedan ut den tunt och lägg tillbaka den i stekpannan. Puri blåser då upp till en boll. Vänd den under gräddningen så att den får färg på båda sidor. Puri kan också kokas i frityrgryta rikligt med olja. Ha ett lock till hands om oljan skulle ta eld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...