Kalkongratäng
med purjo & ost
4
portioner
125 g
makaroner
1 ägg, lätt
vispat
2 msk
smör
4 små
prjolökar inklusive det
gröna, tunt
skivade
2 morötter,
tärnade
1 msk
vetemjöl
1 rågat krm
nyriven muskot
2½ dl
hönsbuljong
225 g tärnat,
kokt kalkon eller
kycklingkött
50 g tärnad
skinka
3 msk hackad
persilja
100 g riven
greyerost
salt &
peppar
Ugn 175
grader
Koka
makaronerna nätt och jämt mjuka. Låt dem rinna av och lägg tillbaka dem i
kastrullen. Rör ner ägget och lite av smöret och blanda väl. Ställ åt sidan.
Smält resten av smöret i en kastrull. Lägg ner purjolök och morot. Tillaga under
lock i 5 minuter, tills grönsakerna är nästan mjuka och skaka kastrullen då och
då.
Tillsätt mjöl
och muskotnöt. Fräs ihop under omrörning ca 1 minut. Häll på buljongen. Koka upp
och fortsätt röra om. Blanda i kalkon, skinka och persilja. Salta och
peppra.
Bred ut
hälften av kalkonblandningen i en grund ugnsform. Bred ut makaronerna
ovanpå och toppa med resten av kalkonbladningen. Strö över
osten. Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar