16 januari 2018

Potatis och Svampgratängt

Potatis och Svampgratäng
4 portioner
2 msk smör
½ kg fast potatis tunt skivade och förkokt
1½ hg skivad blandad svamp
1 msk hackad färsk rosmarin
4 msk klippt gräslök och
lite till garnering
2 vitlöksklyftor pressade
1½ dl vispgrädde
salt & peppar
Ugn 200 grader
Smörj en ugnsfast form med smöret. Lägg i en 4:de del av
potatisen i formen.
Lägg en 3:dje del av svampen av svampen på potatisen och strö över en 3:dje del av rosmarin, gräslök och vitlök. Fortsätt varva på samma sätt och avsluta med ett lager potatis. Häll vispgrädden jämt över potatisen. Salta och peppra . Ställ in formen och grädda ca 45 minuter, eller tills gratängen är gyllenbrun och rykande het, Garnera med klippt gräslök och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...