Potatis och
Svampgratäng
4
portioner
2 msk
smör
½ kg fast
potatis tunt skivade och förkokt
1½ hg skivad
blandad svamp
1 msk hackad
färsk rosmarin
4 msk klippt
gräslök och
lite till
garnering
2
vitlöksklyftor pressade
1½ dl
vispgrädde
salt &
peppar
Ugn 200
grader
Smörj en
ugnsfast form med smöret. Lägg i en 4:de del av
potatisen i
formen.
Lägg en 3:dje
del av svampen av svampen på potatisen och strö över en 3:dje del av rosmarin,
gräslök och vitlök. Fortsätt varva på samma sätt och avsluta med ett lager
potatis. Häll vispgrädden jämt över potatisen. Salta och peppra . Ställ in
formen och grädda ca 45 minuter, eller tills gratängen är gyllenbrun och rykande
het, Garnera med klippt gräslök och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar