24 januari 2018

Citronrutor

 Citronrutor
ca 15 st
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
rivet skal av en apelsin
2 dl vetemjöl
Garnering
1/2- 1dl florsocker
Sätt ugnen på 200 grader
 
Klä en liten långpanna ca 32x26 cm med bakplåtspapper.
Smält smör i en stor kastrull. Rör i resten av ingredienserna till smeten direkt i kastrullen blanda noga.
Bre ut smeten i långpannan och grädda mitten i ugnen i ca 10.-12 min tills kakan nätt och jämt är  genombakad.
Ta ut formen och pudra genast rikligt med florsocker över den varma kakan. Låt svalna något innan du skär den i rutor.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Minus  några dagar sedan plus kommande vecka.  Stockholm har klarat sig väldigt bra. Inte mycket snö, men några minusgrader. Idag skiner sol...